スキップしてメイン コンテンツに移動

SUNTORY BOSS One cup of triple crown(三冠の一杯)

【サントリー ボス 三冠の一杯】

コロンビアスプレモ、ブラジルNo.2、グアテマラSHBの3か国の最高級等のコーヒー豆をブレンドした。
A blend of the finest coffee beans from three countries: Colombia Supremo, Brazil No. 2, and Guatemala SHB.

コーヒー豆、焙煎、抽出。この3つの要素を磨き、たどり着いた、渾身の旨さを表現しています。働く人に三冠を贈る特別な一杯です。
Coffee beans, roasting, extraction. We have refined these three elements to express the fulfilling taste that we have reached. A special coffee that gives a triple crown to workers.

焙煎においては、BOSS主力製品よりも高火力で焙煎することで香り高くすっきりとした味わいを実現した。
In roasting, we realized a refreshing taste with a high aroma by roasting with higher heat than BOSS's main product.

抽出もBOSS主力製品よりも短い時間で抽出することでキレのある味わいを実現しています。
Extraction also achieves a sharp taste by extracting in a shorter time than BOSS's main products.

【余談 Digression】
ハンドドリップでのベストな抽出時間は?
What is the best extraction time with hand drip?

お店、人、器具などによって異なるため、答えがないのが答えと言ってもいいでしょう。ただし、抽出時間が長すぎると雑味が混ざるため、一般的な目安は3分以内と言われています。
It depends on the shop, people, coffee utensils, etc., so it can be said that there is no answer. However, if the extraction time is too long, impurities will be mixed, so it is generally said that it is within 3 minutes.

お湯を少しづつ注いで抽出時間を長くした場合、コーヒーの成分がより多く抽出されるので、コクと苦みが強い味わいになります。
If you pour hot water little by little to lengthen the extraction time, more coffee ingredients will be extracted, resulting in a rich and bitter taste.

お湯を早く注いで抽出時間を短くした場合、あっさりした味になり、苦みよりも酸味が強調されます。
If you pour hot water early to shorten the extraction time, the taste will be lighter and the acidity will be emphasized rather than the bitterness.

時間を計って自分好みの味を探すのもコーヒーの楽しみ方の一つ。
One of the ways to enjoy coffee is to measure the extraction time and find the taste you like.

Capacity:185g
Energy:25kcal
Protein:0〜1.4g
Lipids:0〜1.0g
Carbohydrate:4.3g
Salt equivalent:0.12g
(Nutritional content per 100g)

コメント

このブログの人気の投稿

KIRIN FIRE Luxury Cafe au lait(贅沢カフェオレ)

【キリン ファイア 贅沢カフェオレ】 直火で仕上げたコーヒーのほろ苦い香ばしさが感じられる。 You can feel the bittersweet aroma of coffee finished over an open flame. 生クリームを使用したミルクのまろやかさが特徴的。 The mellowness of milk using fresh cream is characteristic. ミルクの甘さとコーヒーの香ばしさを楽しめる贅沢なおいしさのカフェオレです。 It is a luxurious cafe au lait where you can enjoy the sweetness of milk and the aroma of coffee. 【余談 Digression】 カフェオレの起源は1685年にフランスで飲まれていたと言われている。コーヒーの苦みを抑えるために牛乳を入れたのが始まりだ。 The origin of cafe au lait is said to have been drunk in France in 1685. It started with adding milk to reduce the bitterness of coffee. Capacity:185g Energy:39kcal Protein:0.7g Lipids:0.8g Carbohydrate:7.2g Salt equivalent:0.11g Caffeine:50mg Potassium:78mg phosphorus:21mg (Nutritional content per 100g)

SUNTORY BOSS W-Impact Fine sugar

【サントリー ボス ダブルインパクト 微糖】 深煎り×超深煎りの、ダブルの深煎り焙煎豆ブレンドで、飲み終わりの余韻までコク深い味わいになっています。 A double deep roasted roasted bean blend, deep roasted × ultra deep roasted, with a rich and rich taste until the end of drinking. こちらの商品は自動販売機でしか購入できません。 This item can only be purchased at vending machines. 【余談 Digression】 焙煎時間が長いコーヒー豆を深煎り、焙煎時間が短いコーヒー豆を浅煎りと言います。 Coffee beans with a long roasting time are called deep roasting, and coffee beans with a short roasting time are called light roasting. 深煎りのコーヒ豆は苦みが増し、浅煎りのコーヒ豆は酸味が増します。 Deep roasted coffee beans are more bitter and lightly roasted coffee beans are more sour. 筆者は深煎りのコーヒーが好きです。 I like deep roasted coffee. Capacity:185g Energy:20kcal Protein:0-1.2g Lipids:0-1.2g Carbohydrate:2.9g Salt equivalent:0.12g Caffeine:60mg Potassium:100mg phosphorus:20mg (Nutritional content per 100g)

Asahi WONDA Gold fine sugar (金の微糖)

【アサヒ ワンダ 金の微糖】 凝縮された上質な味わいで、気持ちをリフレッシュできるプレミアム微糖缶コーヒー。 Premium fine sugar canned coffee that can refresh your feelings with a condensed high-quality taste. ブラジル最高等級高級豆100%のコーヒーに高級豆で抽出したエスプレッソをブレンド。 Espresso extracted from high-grade beans is blended with 100% of Brazil's highest grade high-grade coffee. 独自の製法によってコーヒーの味わいと後味の良さがさらに際立つプレミアム微糖缶コーヒー。 Premium fine sugar canned coffee with a unique manufacturing method that further enhances the taste and good aftertastas of coffee. 【余談 Digression】 「WONDA」の由来は英語の「ワンダフル」からとった造語で、WONDERFULな缶コーヒーという意味です。 The origin of "WONDA" is a coined word derived from the English word "wonderful", which means WONDERFUL canned coffee. 「楽しく生きたい」というターゲット層の意識を踏まえ、新しい飲用気分を追い求め、かつ新しい缶コーヒーの世界を作りたいという願いから生まれました。 It was born from the desire to pursue a new lifestyle and create a new world of canned coffee, based on the awareness of the target group, "I want to live happily." Energy:19kcal Protein:0.6g Lipid:0.5g Carbohydr...